Vláčný proteinový perník s polevou

Ingredience na těsto:

Ingredience na polevu:

  • 180 g přírodního tofu (bez příchuti) nebo tvarohu ve vaničce
  • sladidlo dle chuti (stevie, Flavdrops)
  • kakao dle chuti
  • případně hořká čokoláda

+ kokosový olej na vymazání formy

Postup

Troubu si předehřejeme na maximum. Všechny ingredience na těsto postupně smícháme a nakonec opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků. Do velké dortové formy vystlané pečícím papírem a vymazané kokosovým olejem těsto vylijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme na 180° asi 50 minut. Zda je perník hotový zkoušíme špejlí jako u klasických moučníků.
Vychládlý perník poté pomažeme polevou, kterou připravíme rozmixováním tofu či tvarohu se sladidlem a kakaem.
Pokud preferujete perník bez polevy, můžete jej nechat tak, nebo jej pokapejte rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Dobrou chuť!