Low carb fazolové brownies

Na 1 porci potřebujeme:

  • 1 plechovku (červených) fazolí v nálevu (cca 240 g pevný podíl)
  • 1 vejce
  • 25 g proteinu - nejlépe čokoládová příchuť, popř. čokoláda/kokos…
  • hrst vlašských ořechů nebo trocha ořechového másla
  • holandské kakao dle chuti
  • perníkové koření, skořice (vyzkoušejte např. výrobky z naší nabídky Fitkoření)

Postup:

  • fazole pořádně opláchneme od nálevu a dáme do mixéru
  • do mixéru přidáme ostatní suroviny a vymixujeme v hladkou směs
  • “těsto” vlijeme do malé dortové formy nebo zapékací misky (vymazané kvalitním olejem nebo vystlané pečícím papírem) - vrch můžeme posypat kokosem, ovocem, nalámanými vlašskými ořechy apod.
  • pečeme na 180° asi 15 - 17 minut
  • vychládlé brownie opatrně “odškrábneme” od okrajů formy nožem
  • můžeme potřít polevou z hořké čokolády, arašídovým máslem, rozmixovaným ovocem…

Doporučujeme kakaovou polevu:

  • asi do třetiny hrnku nasypeme hořké kakao a přidáme tekutou stevii, med, MySyrup či jiné sladidlo (nešetřit)
  • opatrně po troškách přidáváme vodu - vždy promícháme, dokud nevznikne mazlavá hmota - nesmí být moc řídká
  • polevou potřeme upečený “dort”, dáme na půl hodiny do lednice ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky
  • Dobrou chuť!