Bezlepkový čokoládový dort z cukety

Na malou dortovou formu potřebujeme:

 

Postup:

  • cuketu nastrouháme do velké misky a přidáme k ní vločky, žloutky, protein, prášek do pečiva, koření a sladidlo
  • z bílků vyšleháme sníh a opatrně přidáme k ostatním surovinám
  • případně doředíme vodou, aby výsledné těsto bylo tekutější, ale stále husté
  • vlijeme do malé dortové formy vystlané pečícím papírem nebo vymazané kvalitním olejem
  • pečeme na 180° cca 45 minut (zkoušíme špejlí - pokud na ní nezůstane přilepené těsto, je dort hotový)
  • dort necháme vychladnout, opatrně odděláme od okrajů dortové formy
  • můžeme rozřezat na několik vrstev, které postupně promažeme marmeládou nebo krémem
  • potřeme polevou dle chuti:

 

  1. tvaroh osladíme medem, stévií, Flavdrops… a posypeme lesním ovocem
  2. doporučuji kakaovou polevu:
  • asi do třetiny hrnku nasypeme hořké kakao a přidáme tekutou stevii, med nebo jiné sladidlo (nešetřit)
  • opatrně po troškách přidáváme vodu - vždy promícháme, dokud nevznikne mazlavá hmota - nesmí být moc řídká
  • polevou potřeme upečený “dort” a dáme na půl hodiny do lednice ztuhnout
  • Dobrou chuť!