Výrobce: Iswari

Exótica (kakaové boby v kokosovém cukru)

Dostupnost:
Skladem - expedujeme okamžitě

Hodnocení zákazníků:
100%

Drcené nepražené kakaové boby obalené v kokosovém cukru jsou výjimečnou lahůdkou, která kombinuje jemnou hořkost kakaa nejkvalitnější odrůdy Criollo s karamelovou sladkostí kokosového cukru, jenž je získáván z květů kokosových palem. Kakao je jednou z nejvýživnějších plodin na světě díky obsahu minerálů, enzymů a antioxidační kapacitě. Kokosový cukr je nerafinované sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem 35. Díky této kombinaci si můžete dovolit tuto mimořádnou pochutinu bez výčitek svědomí vůči Vašemu tělu. Více o produktu

  • 100 g Exótica (kakaové boby v kokosovém cukru)
    Ušetříte
    5%
    Vaše cena
    115 Kč
Balení: Původní cena: Vaše cena: Ušetříte:  
100 g 121 Kč 115 Kč 5 %

Produktů k porovnání 13 Zobrazit

Pomůže a poradí

Daniela Juráková

Produktový manažer

775 502 686

Nahoru

Detailní popis

- Obsahuje enzymy dobré nálady
- Mimořádné hodnoty antioxidantů
- Obsahuje zejména hořčík, draslík, železo, mangan a zinek
- Mimořádně lahodné, návyková chuť!

Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmiterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.

Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů(vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů. 

Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny a obsahují zdraví škodlivé trans-mastné kyseliny.

Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi

Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodci a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.

Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny skupiny B.

Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa. Kokosový cukr není rafinovaný!

Nahoru

Dávkování

Přidejte do müsli, dezertů, jogurtu, ranních cereálií nebo mlsejte samotné. Doporučujeme konzumovat max. 20 g (4 malé lžičky) denně kvůli velmi vysokému množství minerálů.

Nahoru

Složení

  1. 92 %
  2. Bio kakaové boby
  3. 8 % bio kokosový cukr

Nutriční a energetické hodnoty

498 kcal (2091.6 kJ)

Nutriční hodnoty

7,2 % Bílkoviny 7,2 g
19 % Sacharidy 19 g
z toho cukry 10 g
37 % Tuky 37 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
32 % Vláknina 32 g
0,1 % Sůl 100 mg
75 kcal (310.8 kJ)

Nutriční hodnoty

7,2 % Bílkoviny 1,1 g
19 % Sacharidy 2,9 g
z toho cukry 1,5 g
37 % Tuky 5,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,5 g
32 % Vláknina 4,8 g
0,1 % Sůl 15 mg
Nahoru

Časté dotazy

Máte nějaký dotaz ohledně tohoto zboží? #1
Pokud jste nenašli odpověď na Vaši otázku, napište nám. Klikněte na tlačítko níže my vám co nejdříve odpovíme.

Nevíte si rady s výběrem?

Zeptejte se!
Nahoru

Související produkty

Nahoru

Naposledy shlédnuto